kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Burgenlandi tranzitstop?

Az ausztriai Burgenland tartomány különféle intézkedésekre készül a drasztikusan megnövekedett közúti tranzitforgalom miatt.
Karl Stix tartományi főnök január végétől azonnali közlekedésrendészeti lépéseket helyezett kilátásba. Ezek első lépcsőjeként a burgenlandi B50-es közút Parndorf és Eisenstadtközötti szakaszán várhatóak részleges, a teherforgalmat korlátozó intézkedések. A jugoszláviai háborús helyzet miatt az elmúlt hónapokban a Magyarország felől, illetve a hazánkba tartó kamionok szinte már a burgenlandi alsóbbrendű utakat is elviselhetetlenül zsúfolttá tették a lakosság számára.
A lakosság kezdeményezése nyomán Karl Stix bejelentette, hogy ezeken az utakon a közeljövőben különféle, a teherközlekedést korlátozó, lassító, hátráltató intézkedések léphetnek életbe. Szó van például a teherautók és a kamionok éjszakai közlekedésének tilalmáról, sebességkorlátozásról és annak fokozott ellenőrzéséről, valamint különféle, az áthaladó kamionok súlyát korlátozó előírásokról is. Ezen túlmenően az sem kizárt, hogy a kamionforgalom egy részét az egész érintett burgenlandi körzetből elterelik.
Kálnoki Kiss Sándor, a közlekedési tárca helyettes államtitkára szerint minden országnak jogában áll bármilyen közútjára korlátozásokat foganatosítani.
Hasonló, a kamionközlekedést regulázó intézkedéseken egyébként a magyar illetékesek is gondolkodnak, mégpedig országosan, s nem csupán az osztrák-magyar határtérségben.
(Napi, 1992. január 28.)JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.