kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Kerékpárok tömegközlekedési járműveken

A Levegő Munkacsoport már régóta kéri, hogy a BKV tegye lehetővé a kerékpárok szállítását tömegközlekedési eszközökön. Nemrég Ráday Mihály országgyűlési képviselő intézett ezzel kapcsolatban levelet a BKV-hez.
Az alábbiakban Aba Botondnak, a BKV vezérigazgató-helyettesének válaszlevelét idézzük:
"Ígéretemnek megfelelően megvizsgáltattam kerékpárok tömegközlekedési járműveken történő szállíthatóságának lehetőségeit.
A vizsgálatot az eredetileg jelzett fogaskerekűn kívül kiterjesztettük a többi járműfajtára is, megelőzve ezzel a későbbiekben esetlegesen felmerülő ilyen irányú igényeket. A részletes vizsgálat során azonban számtalan olyan probléma is felmerült, amelyek megoldása időigényes. Így pl. a járművek belső terének szükségessé váló átalakítása (helybiztosítás, tartó-rögzítő szerkezetek felszerelése stb.), ami a tervezésen és kivitelezésen kívül külön külön hatósági engedélyeztetési eljárást is igényel.
Mindezek az előkészítő munkák már jelenleg is folynak és remélhetőleg tavasztól — a szezon kezdetétől — sikerül a kerékpárok tömegközlekedési járműveken történő szállíthatóságát fokozatosan bevezetni. A műszaki adottságoknak és a feltételezett igényeknek megfelelően erre elsőként a fogason, majd egyes HÉV vonalakon kerülhet sor.
A kerékpárok szállíthatósága bevezetésének konkrét időpontjáról — különös tekintettel a fogaskerekűre — a továbbiakban értesíteni fogom."JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.