kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
TermészetBúvár

A nagy hagyományú, immár több mint fél évszázados múltra visszatekintő BÚVÁR új címmel, küllemében, de főleg tartalmában gyökeresen megújulva került az olvasó kezébe. Az igényes biológiai ismeretterjesztés fórumaként számon tartott lap nemzedékek szemléletét formálta, következetesen vállalva az áltudományok elleni küzdelmet. Most újfajta kihívással kell szembenéznie. Meggyőződésünk, hogy napjaink egyik sorsfordító kérdése: mennyire tesszük képessé a felnövekvő nemzedéket az ökológiai válság felismerésére és kezelésére. A TermészetBÚVÁR ezt a nehéz és megtisztelő feladatot vállalta magára; színesen, érdekesen, a beavatás igényével szeretné olvasóit tájékoztatni az ökológia alapkérdéseiről, e tudományterület újdonságairól, a napjainkat jellemző környezeti problémák ökológiai megoldásának lehetőségeiről.
A 48 (ebből 16 színes) oldalon megjelenő környezetbarát ökológiai magazin tematikája egyfajta szolgáltatás: az érvényben levő tantervek karbantartását, a fehér foltok zsugorítását, az ismeretek elmélyítését szolgáló cikkekkel, riportokkal, összeállításokkal segít az eligazodásban. Valamennyi számunkban adunk posztert, továbbá gyakorlati ismereteket akvaristáknak, terraristáknak, gombászoknak stb., ezzel is a természet jobb megismerését szolgálva.
Napjaink anyagi gondjai, sajnos, bennünket sem kerülnek el. Lapunk évek óta bajban van, most azonban válságos helyzetbe kerültünk. Elfogyóban vannak anyagi támogatóink, s a drasztikusan emelkedő nyomdai költségek elviselhetetlen teherként nehezednek ránk, hiszen a jelenlegi 48 forintos ár helyett már több mint 100 forintot kellene kérnünk egy-egy példányért! Ez az olvasótáborunk nagyobb hányadát kitevő diákok, tanárok és nyugdíjasok számára megfizethetetlen.
A TermészetBÚVÁR cselekvő támogatására kérjük mindazokat, akik szívükön viselik a környezet jobbítását, és segítenének bennünket az előfizetők táborának bővítésében. Rendeljék meg lapunkat a szerkesztőség címén (1051 Budapest, Arany jános u. 25.), és ajánlják ismerőseiknek és barátaiknak.
A TermészetBÚVÁR SzerkesztőségeJELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.