kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Irányvonatok: gazdaságosak és környezetkímélőek

Ez év április 24-én indult el Budapestről az első irányvonat, amely Prágán és Hamburgon keresztül Brémáig közlekedik, egyelőre hetente háromszor.
Az irányvonatok a kombinált fuvarozás részét képezik: lehetővé teszik, hogy az egyébként kamionokkal szállított áru az út egy részét vonaton tegye meg. Ez a vonat olyan szempontból is újdonság, hogy egyszerre szállít konténert, félpótkocsit és csereszekrényt (a tehergépkocsi alvázáról levehető felépítmény).
Lapunk hasábjain már jelentek meg cikkek, amelyek a kombinált közlekedés és a vasúti szállítás hasznosságáról, fejlesztésének szükségességéről szólnak (az utak és a környezet kímélése, gazdaságosság). Most örömmel üdvözöljük ezt a gazdaságos, praktikus, gyors, környezetkímélő, tehát mindenki számára kedvező szállítási módot. Reméljük, hogy a lehetőséggel sokan fognak élni, és azt is, hogy hamarosan más vonalakon is beindulnak az irányvonatok.
További információk: HUNGAROKOMBI Kombinált Fuvarozást Szervező Kft., 1011 Budapest, Szilágy Dezső tér 1. Tel.: 201-4988 Fax: 156-3696.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.