kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Ökoszolgálat-ügyek

Az Ökoszolgálathoz egyre több lakossági bejelentés érkezik, segítségünket kérve különböző környezetszennyezési ügyekben. Ezentúl a Lélegzet- rendszeresen hírt ad ezekről. Kérjük, hogy aki segíteni tud, jelezze az Ökoszolgálatnak!
Dr. Földi Katalin, VI. kerületi lakos azzal keresett meg bennünket, hogy a Szondi utca 91. számú telken egy nagyon szép, terebélyes, régi platánfa áll, melynek sorsa megpecsételődni látszik, mivel a telekre építési engedélyt adtak ki. Kérnek minden közelben lakót, de a kerület valamennyi lakóját, hogy tiltakozzanak e fa elpusztítása ellen az önkormányzatnál. Összehangolt akció érdekében keressék Dr. Földi Katalint, telefon: 132-7118.
Pól Erikné XI. kerületi lakos fordult hozzánk azzal a ténnyel, hogy a Kelenföldi lakótelepen mérgezett hús-, kolbász-, és csontdarabokat dobál el valaki, s előszeretettel teszi ezt a gyermekjátszóterek közelében. A környéken két hónapja folyik ez a merénylet, és a már a harmadik kutya aludt el örökre emiatt. A mérgező élelmiszereket a gyermekek is felszedhetik, szájukba vehetik, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. A környéken lakók segítséget kérnek.
Karlovicsné Molnár Erika a XIX. kerületből azért hívott bennünket, mert a lakóutcájukkal szomszédos Traktorgyár kéményén naponta kétszer sárgás, nagyon büdös füst távozik, s egy megbontott falú üzemcsarnokból fekete, kormos füst árasztja el őket rendszeresen. A két éve folyó levelezgetések, egyezkedések nem hoztak változást, közben a környéken lakó gyermekek fulladnak és köhögnek, egyikük állandó gyógyszeres kezelésre is szorul. Nem tudják mit égethetnek a gyárban, és hogy ez a büdös füst mennyire káros az egészségre. Méréseket és kivizsgálást sürgetnek az ügyben, de nem tudják hová forduljanak, ha az önkormányzat tehetetlen?
Az Ökoszolgálat telefonszáma: 111-7855, 132-3432. Címe: 1052 Budapest, Széchenyi rkp. 7. V. emelet.

Csapó Beatrix


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.