kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Közlekedés Kft.

Budapesten, a főbb útvonalak mentén és a belvárosi részekben — elsősorban a gépjárművek által okozott — levegőszennyezettségi értékek szinte mindenhol meghaladják az előírt egészségügyi határértékeket. Az ilyen mértékben szennyezet környezetben elkerülhetetlen az emberek tartós egészségkárosodása, de legfőképpen a gyermekeké. A jelen helyzet sürgős intézkedéseket kíván.

A szükséges döntések meghozatala csak megfelelő adatbázisháttér birtokában megalapozott. Ezt a célt szolgálja fővárosi önkormányzat Környezetvédelmi Ügyosztálya megbízásából a KÖZLEKEDÉS KFT. és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Fővárosi Intézete által elkészített, levegő szennyezettségi tanulmány. A főváros területén 1990 óta, 36 helyszínen, főbb közlekedési vonalak mentén, ólom, szén-monoxid, nitrogén-dioxid és formaldehid koncentráció regisztrálása folyik, forgalom számlálással és időjárási viszonyok felvételével párhuzamosan.

Az adatokat számítógépen, statisztikai módszerekkel feldolgoztuk, melyek megkönnyítik azok elemzését, vizsgálatát. A feldolgozás részletességét, mélységét igény szerint növeljük, alkalmassá téve ezzel speciális feladatokban való felhasználásra. Amennyiben további információkra, illetve adatbázisunkra bármilyen formában igényt tartanak, kérjük jelezzék:
KÖZLEKEDÉSI Kft címünk: Budapest, Bécsi u.5.V. 1052 Tel/Fax:137-8384,137-9419JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.