kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Mozgáskarnevál az Óbudai szigeten szeptember 13-án

A Független Ökológiai Központ augusztus 30-án Mozgáskarnevál néven környezetvédelmi napot szervez az Óbudai-szigeten. A cél a sziget megmentése mellett az, hogy a légszennyezésre és a zöldterületek problémájára minél több ember figyelmét felhívjuk.
A nap nyitányaként kerékpáros felvonulás indul a Parlament elől, amely végighalad a Mártírok útján és néhány más botrányosan szennyezett utcán. (Útvonal: Országház - Bajcsy-Zsilinszky utca - Városház utca - Erzsébet híd - Attila utca - Mártírok útja - Fő utca - Hajógyári sziget.) A végcél az Óbudai-sziget, ahol a résztvevők többórás sportolással szellőztetik ki a tüdejüket. Lehet kerekezni, gördeszkázni, görkorcsolyázni, kocogni — csak motoros járművet használni nem szabad.
Különböző kerekes versenyek is lesznek, melyeknek nevezési díja egyúttal tombolaként is funkcionál. A nyeremények között Schwinn-Csepel kerékpár és Levi-Strauss farmer is szerepel. A befolyó pénzt az "Ültess fát utódaidnak"-program javára írják.
A rendezvény kapcsán különféle környezetvédelmi szervezetek tartanak beszédet a legégetőbb környezeti problémákról, a légszennyezésről, a kerékpárutakról, a zöldterületek helyzetéről. A programot a Kaláka együttes környezetvédő dalai gazdagítják. A Levegő munkacsoport is ezen a napon indítja el újabb nagyszabású tájékoztató kampányát. Az esemény előzetes reklámozásában — a poszterek elkészítésében, a sajtómunka megszervezésében — minden segítő kézre nagy szükségünk van. Aki a szervezésben is részt tud venni, kérjük, telefonáljon.
Cím: Független Ökológiai Központ, 1032 Budapest, Miklós tér 1. Telefon: 168-6229.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.