kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A Környezetvédelmi Minisztérium a kerékpárutakról

Szommer Ferenc, a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa kijelentette, hogy amennyiben a Közlekedési Minisztérium nem a törvényben előírt összeget fordítja kerékpárutak építésére — hivatkozva arra, hogy ilyen jellegű beruházásra nincs akkora igény, mint amennyi pénzt erre a törvény előír — törvénysértést követ el.
Szommer úr szerint az a baj, hogy a leendő építők még nem ismerték fel a kerékpározásban rejlő gazdasági, idegenforgalmi, környezetvédelmi, népegészségügyi és közlekedésbiztonsági lehetőségeket, valamint azt, hogy ezzel az egyik leggyorsabban megtérülő beruházás valósítható meg.
Ennek érdekében a minisztérium készített egy kormány-előterjesztést, melyben kérik: készüljön komplex program a kerékpáros közlekedés fejlesztéséről, figyelembe véve a fenti témaköröket is. Ezeken belül pedig határozzák meg, hogyan lehet a kerékpározás lehetőségeit felhasználni. Továbbá kérik, a program tartalmazza, hogy a "kerékpárút-pénz" milyen rendszerben használható fel.
A koncepciót november közepéig szeretnék a kormány elé terjeszteni.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.