kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Hírek a nagyvilágból*

A világ legjobb katalizátora a tömegközlekedés — ezzel a mottóval kezdett kampányba a münsteri közlekedési vállalat a személyautó- forgalom visszaszorítása céljából. Számos iskola, szövetség és magánszemély reagált kedvezően az újsághirdetések és plakátok segítségével kibontakozott tudatformáló akcióra.
(Nahverkehrs-Praxis*)
Egy bécsi körkérdés szerint a város minden polgára úgy vélekedik, hogy lemondhatna személygépkocsi-utazásairól. A lakosok 90%-a használ legalább alkalmilag tömegközlekedési eszközt, 71%-uk a tömegközlekedés rendszeres használójának vallja magát, 21%-uk pedig azt állítja, hogy a korábbinál gyakrabban veszi igénybe a tömegközlekedést.
(UITP Express*)
Brüsszelben 1991. november 12.-én új villamosvasúti vonalat nyitottak meg a Place Louise és a Rue de Stalle körüli városnegyed között. Ezen az úton a villamosvasútnak elkülönített pályája van, külső végállomása mellett pedig parkolót létesítettek. Előzőleg tíz évig nem épült új villamosvonal a belga fővárosban.
(UITP Express*)
Autó nélkül színházba. Sok müncheni színházlátogató ingyenesen veheti igénybe a tömegközlekedést. A bajor állami színházba és a városi kamaraszínházba szóló jegyek az előadás napján 15 órától díjtalan utazásra jogosítanak fel a müncheni közlekedési szövetség teljes hálózatán.
(Nahverkehrs-Praxis*)
A montreali közlekedési vállalat 1992-94-ig évi 200 millió CAD beruházási összeget fordít a tömegközlekedés fejlesztésére. Buszsávok létesítésével, végállomások és peremkerületi parkolók építésével, a biztonság fokozásával, a jegykiadás és jegykezelés korszerűsítésével igyekeznek a lakosságot a tömegközlekedési eszközök fokozottabb használatára ösztönözni.
(UITP Express*)
*A "Városi Közlekedés" című folyóirat 1992/3. számából vettük át.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.