kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Az ÖKOSZOLGÁLAT jelenti

A Szentendrei Duna-ágban pihenni vágyók nyugalmát a jetski (a motorkerékpár legújabb vízi megfelelője) rajongói teszik tönkre. Ezek a gépek elviselhetetlenül zajosak, életveszélyesek és fejfájást okozó bűzt okádnak. Nem helyváltoztatásra használják őket, hanem föl-le rohangálnak párszáz méteres szakaszon.
Mit lehet tenni? Levélben kell az illetékes (ez esetben a szentendrei) Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Városfejlesztési Osztályához, (kisebb településeken a Településüzemeltetési Osztályhoz) fordulni a panasszal. Nagyobb a remény sikerre, ha az érintettek, helybéliek aláírásával alátámasztjuk levelünket.
A pomázi Zöld Szív tagjai a környéket bejárva több, természetvédelmi szempontból értékes területre bukkantak. Szeretnék ezeket helyi védettség alá helyezni.
Hogy lehet ilyesmit kezdeményezni? Az önkormányzatok képviselőtestülete jelölhet ki helyi jelentőségű védett területeket. Minden állampolgár beadhat védetté nyilvánítási javaslatot az adott terület Polgármesteri Hivatalához, ahol kötelesek azt kivizsgálni. A javaslatnak tartalmaznia kell a terület pontos leírását s annak értékeit. A védetté nyilvánítási eljárás részleteiről a Természetvédelmi Igazgatóságok adnak felvilágosítást, s segítenek az önkormányzatoknak a megvalósításban.
Hasznos cím: Budapesti Természetvédelmi Igazgatóság, 1121 Költő utca 21. Telefon: 156-2133
Felszámolt vasútvonalakat szeretne újra elindítani a Zemplénben egy, a közelmúltban alakult csoport, a Zempléni Környezetvédő Egyesület (3994 Nagybozsva, Esze Tamás utca 33. Titkár: Szigeti Gábor.) Már megtették az első lépéseket. Hasonló tevékenységű csoportokat szeretnénk kapcsolatfelvételre biztatni. Egységben az erő!
Kérés környezetvédőkhöz
Az ÖKOSZOLGÁLAT tevékenységének fontos részét képezi zöld hírek eljuttatása a sajtóba. Szerencsére van már olyan napilap, amely kéthetente el is várja tőlünk a programok leadását.
Nagyon sok esetben ez azt jelenti, hogy nekünk kell odacsörögnünk a szervezetekhez, van-e valami készülőben. Ilyenkor persze lehetetlenség mindenkit elérni, úgyhogy fájdalmunkra és a mozgalom kárára a rendezvény híre csak utólag érkezik el hozzánk.
Ezért kérünk Benneteket, hogy saját érdeketekben időben értesítsetek minket telefonon, levélben vagy faxon az általatok szervezett programokról. Köszönjük.
Csapó Beatrix
ÖKOSZOLGÁLAT
1052 Budapest
Széchenyi rkp. 7. V. em.
Telefon: 111-7855, 132-3432.
Fax: 132-3432.

Csapó Beatrix


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.