kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Telpark-rendszer Miskolcon

Július 31-én életbe lépett Miskolcon egy új parkolási rendszer. A belvárost három parkolási övezetre osztják: a legbelső övezetben csak egy órára szabad magára hagyni a kocsit, negyven forint parkolási díj ellenében. A második övezetben ugyanennyi pénzért két órát, a harmadikban négy órát lehet várakozni.
A Telpark-rendszer kulcsa a parkolási kártya, amit úgy kell érvényesíteni, hogy a hónapot, évet, órát, percet jelző kis karikát letépjük, majd az autó szélvédője mögé tesszük. A helyszínen járkáló ellenőrök ezt leolvasva tudják, hogy jogosan vagy jogtalanul tartózkodik-e a kocsi a parkolóban.
A Telpark-rendszer bevezetése eredményeképpen megszűnik a túlzsúfoltság a belvárosi parkolókban, és a légszennyezés is csökken. Az önkormányzat pedig nemcsak többletbevételhez jut, de a kiadásai is csökkennek, mert nem kell a drága (30—40 ezer forintos) parkolóórákat beszerezni, karbantartani és a gyakori rongálások miatt állandóan javítani.
JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.