kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A BEMI bemutatkozik

Mi az a BEMI?
A BEMI (Biciklada Esperanto-Movado Internacia Nemzetközi Kerékpáros Eszperantó Mozgalom) az eszperantóul beszéli kerékpárosok nemzetközi szövetsége. Eddig főleg a gazdaságilag fejlett országok (Európa országai, Kanada, Japán, Korea) eszperantóul beszélő fiataljait gyűjtötte soraiba. A TEJO (Tutmonda Esperantista Junulara Organizo - Ifjúsági Eszperantó Világszervezet)tagszervezete.
... és mit csinál a BEMI?
A BEMI-nek két fő tevékenysége van: kerékpárkaravánok szervezése az évenként megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Eszperantókongresszusra, valamint a "BEMIrevuo" nevű évente kétszer megjelenő folyóirat kiadása.
A kerékpártúrák - amellett, hogy olcsó és élménydús nyaralást jelentenek a résztvevők számára - közelebb hozzák a nemzeteket, és környezetbarát életmódra nevelnek.
A "BEMI-revuo" egyik fő feladata hírt adni a soron következő kerékpártúrákrólés BEMI-összejövetelekről. Ezenkívül természetesen egyéb témákkal is foglalkozik: az EYFA-val, az ECF-fel, a közlekedési polítikával, mit vigyünk magunkkal egy kerékpártúrára - mindennel, amít a szerkesztő érdekesnek talál.
Címe: BEMI, Jens Stengaard Larsen, Gronningen 15,1. mf., DK-7200 Grindsted, Dánia
(BÉMI-revuo, 1992. tavasz)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.