kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A "Tisztább parkokért" Mozgalom

A mozgalom 1991-ben jött létre Budapesten. Tagjai fővárosi és vidéki természetvédők, egészségvédők, főleg kisgyermekes családok. Már több százan csatlakoztak aláírásukkal. Az eltelt rövid idő alatt jelentős eredményeket értek el a budapesti játszóterek és parkok gondozásával, egyéni kezdeményezések alapján.
A tapasztalat szerint ezeket a lakossági kezdeményezéseket az önkormányzat is örömmel támogatja. A közterületek a polgármesteri hivatalokban működő Műszaki Osztályok felügyelete alá tartoznak. Az érdeklődők itt betekinthetnek a környezetüket érintő változások terveibe, és itt lehet bejelenteni az ehhez kapcsolódó igényeket is.
A mozgalom célja elsősorban az elhanyagolt, leromlott zöld közterületek, parkok és játszóterek rendbehozatala, fenntartása, fejlesztése, valamint beépítésük megakadályozása. Ennek elérése érdekében a mozgalom együttműködik az ország független környezetvédő és természetvédő társadalmi szervezeteivel, a hatóságokkal és az önkormányzatokkal.
A távlati célok között szerepel a bölcsődék, óvodák és iskolák környékén a gépjárműforgalom korlátozása és a növényzet dúsítása, valamint a játszóterek és parkok használatának vizsgálata.
A mozgalom igyekszik tudatosítani az emberekben, hogy mennyire fontos környezetünk gondozása és tisztán tartása. Ehhez szorosan hozzátartozik a kulturált kutyatartás a városokban, amire a mozgalom kidolgozott egy koncepciót, és annak egységes végrehajtását javasolja.
A mozgalom további tagokat vár. Jelentkezni a Levegő Munkacsoport összejövetelein és rendezvényein, valamint az alábbi címeken lehet:
Halász Judit
1138 Budapest,
Tomori u. 23/II.
Telefon: 140-6097
Kajtor Zsuzsa 1138
Budapest, Révész u. 6/a.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.