kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A pusztításban nagyok vagyunk

Az ember mindaddig méltatlan az élővilágban általa kijelölt és elfoglalt szerepre, amíg csak nyilatkozataiban óvja azt, de tetteiben nap mint nap pusztítja - szögezi le az Egészségünkért, környezetünkért elnevezésű fórum nyilatkozata, melyet a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Állatorvosi Kamarák Országos Szövetsége és a Növényvédő Mérnöki Kamarák Országos Szövetsége elsg közös országos tanácskozásán fogadtak el a résztvevők.
Az 1992. évi riói környezetvédelmi konferencia állásfoglalásához kapcsolódó tanácskozáson elhangzott: 140 növény- és állatfaj tűnik el naponta, évente 17 millió hektár erdő pusztul el földünkön a környezeti ártalmak következtében. Csak az élővilággal foglalkozó szakemberék összefogása eredményezheti az emberiség fennmaradását. Az ember ugyanis a természet életébe oly mértékben avatkozott be, amely visszafordíthatatlan következményekkel járhat.
A három szakmai kamara a hazai tennivalók meghatározására fogott össze. Újszerű, összehangolt munkájukkal a kormányzati szervek egészségvédelmi és környezetvédelmi tevékenységét kívánják segíteni. A résztvevők felhívták a figyelmet a környezeti ártalmak gazdasági kihatásaira is, valamint - a betegségek és egészségkárosodások mellett - a megelőzésre. A fórum résztvevői szorgalmazzák: a parlament és a kormány kedvezményekkel különböztesse meg a természettel összhangban álló és az egészséges életmódra nevelő hasznos kezdeményezéseket és termékeket, míg a környezetre, illetve az egészségre károsakat terhelje adóval.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.