kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Az ÖKOSZOLGÁLAT hírei

A III. kerületi Bem utca lakosai több éve szenvednek az utcában található nyitott széntelep porától, kormától, bűzétől, a telepen a földön áll a kátrány, kiöntött gázolaj. A lakók közös levélben többször fordultak a kerületi polgármesteri hivatalhoz, azonban még válaszra sem méltatták őket. Személyes megkeresésük során is csak szép szavakat kaptak a polgármestertől, Tarlós Istvántól, de nem történt semmi változás. Mit tehetünk ilyenkor? A másodfokú levegőtisztaság-védelmi hatósághoz érdemes fordulni, ami ebben az esetben a környezetvédelmi felügyelőség. A probléma veszélyes hulladékot (gázolaj) érintő részével kapcsolatban is a felügyelőség az illetékes (Budapesten a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség). Az esetre később még visszatérünk.
Ne dobjuk szemétre az elszáradt karácsonyfákat, legyen belőle inkább ANGYALLÁTTA KOMPOSZT! A Független Ökológiai Központ és a Fővárosi Kertészeti Vállalat szervezésében a város 308 különböző pontján összegyűjtött fenyőfákat aprítják, komposztálják, majd a keletkezett szervesanyag a város parkjait gazdagítja. A szervezők kérik, hogy a díszek leszedése után szánjunk még öt percet a csillagszórók és szaloncukorpapírok eltávolítására! A gyűjtőhelyek pontos címét az ÖKOSZOLGÁLAT-tól vagy a Független Ökológiai Központtól (168-6229) lehet megérdeklődni.
Sokan keresnek nálunk újraborítékot, használt papírból készült termékeket árusító boltokat. Sajnos, Budapesten ilyenről nem tudunk, a Szentendrei Papírgyár mintaboltja a legközelebbi cím. Ez közvetlenül a gyár mellett található: 2001 Szentendre, Dózsa György út 22. Ha valaki felfedez további hasonló üzletet, kérjük, értesítsen bennünket.
Rengeteg elkeseredett, néha dühödt bejelentés érkezik a járdákon, kerékpárutakon parkoló autók és teherautók ügyében. Sajnos mi is csak azt tanácsolhatjuk, hogy aki a lakhelye környékén rendszeresen találkozik a problémával, írjon panaszlevelet a kerületi rendőrkapitányságnak és a polgármesteri hivatalnak. Ami a teherautókat illeti, azokat a vonatkozó jogszabályok szerint tilos közterületen tárolni.
ÖKOSZOLGÁLAT 1054 Budapest
Széchenyi rakpart 7.
Tel:111-7855;
Fax:132-3432JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.