kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Kísérleti nyulak vagyunk?

A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatójával, Bárdi Miklóssal készült egyik interjúból idézünk egy rövid részletet.
— Sok a reklamáció a nehezen felismerhető és ezért veszélyes termékek körébe tartozó árucikkekre vonatkozóan is. Milyen lépésekre készülnek ezzel kapcsolatban?
— Széles a paletta, hiszen a növényvédő szerektől kezdve a kozmetikai készítményeken keresztül a rovarirtó szerekig sok minden ide tartozik. Ezek a termékek esetlegesen hasonló csomagolásban jelennek meg, amiből következően könnyen összetéveszthetők. A piacon új termékként jelentek meg a különböző mellnövesztő és hasonló jellegű készítmények. A saját véleményem az, hogy nincs kizárva, hogy ezek a szerek kísérleti célból kerülnek be az országba. Ily módon, hatalmas populáción próbálhatják ki azokat, és vizsgálják a hatást. Ezzel kapcsolatban beszéltünk az amerikai kollégákkal is, akik elmondták, hogy Bulgáriában olyan élelmiszer-készítmények reklámjait látták a televízióban, amelyek náluk már évek óta be vannak tiltva. Ha valamely termék forgalmazását leállítják az USA-ban, az nem jelenti azt, hogy a gyártását is leállíttatják, és exportálásuk nincs korlátok közé szorítva.
(Magyar Nemzet, 8. oldal, 1992. dec.29.)JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.