kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Kagylókürt


A Déli Autópályáról részletes tanulmány jelent meg a Kagylókürt legújabb (1112.) számában.
A Kagylókürt egy negyedévenként megjelenő folyóirat, amely a környezetvédelmi lapokkal rokon szerepet vállalt magára: olyan, a fogyasztói társadalom felfogásától különböző szemléletmódokat igyekszik az olvasó elé tárni — származzanak ezek akár távoli időkből és helyekről, akár bármelyikünk tollából, aki képes magát függetleníteni a médiák "gondolatszabványosító" hatása alól —, amelyek hozzásegítik az olvasót, hogy a Természettel, embertársaival és önmagával harmonikusabban tudjon élni.
Természetesen a környezetvédelemmel foglalkozó cikkek is helyet kapnak ebben a lapban. Ezért a szerkesztőség szívesen Iát olyan színvonalas, összefüggéseket hangsúlyozó környezetvédelmi írásokat, amelyek még nem jelentek meg a magyar sajtóban.
A folyóirat megrendelhető, valamint további információk szerezhetők a szerkesztőség címén (6701 Szeged, Pf. 1218), illetve a Lélegzet szerkesztőségénél.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.