kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Már az autósok szerint is?
A Belvárosból ki kell tiltani az autókat

"...Mindemellett néhány alapvető tényt tudomásul kell venni, még akkor is, ha ez nem kellemes. Először is azt, hogy ennek a kerületnek a járműforgalom drasztikus visszaszorítása hozhat csak gyógyulást, csak így lehet esélye arra, hogy a régi ott lakók ne mérgezett levegőt szívjanak be. S milyen módszer kínálkozik a járműforgalom visszaszorítására, ha nem a közvetlen tilalom? Természetesen a parkolás drámai mértékű megdrágulása. Vagyis közvetlen ösztönzés arra, hogy akinek nem múlhatatlanul szükséges, ne jöjjön ide autóval!
Kár lenne tagadni, a Belváros lakóinak aggályai nem alaptalanok. A pesti oldalon a Kiskörút és a Duna közé eső területen a közlekedésből eredő környezetszennyezés olyan méretű, amely már az elviselhetőség határán túli, s közben a parkolóhelyek kihasználtsága (napközben kb. 140, éjszaka 120-130 százalékos) miatt a "tiszteletköröket" rovó járművek újabb adagokkal szolgálnak kipufogógáz-felhőkből.
Kár lenne tagadni, hogy gyakorlatilag egyetlen megoldás kínálkozik, a Belváros átalakítása, majdhogynem lezárása. Az elvi lehetősége persze megvan másféle forgalomcsökkentésnek is, de a már bevezetett tilalmak csődje jelzi, önmagában a tiltás nem elég..."
A fenti sorokat nem egy radikális zöld folyóiratból, hanem. ifj. Tóth Györgynek az "Autó-Motor"-ban megjelent "Parkolóprognózis" című írásából vettük át.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.