kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Bemutatkozik az ADFC
(Allgemeiner Deutscher Fahrrad Club)

A kerékpározás újrafelfedezése a hetvenes években kezdődött meg az akkori Nyugat-Németországban. Az ADFC 1979-ben Brémában alakult meg. Még ebben az évben alapították a helyi és regionális csoportokat Brémában, Kölnben és Dortmundban. 1989-re az egyesület elérte a 26 000-es taglétszámot: Az ADFC 26 bejegyzett területi egyesületből és tartományi szövetségből áll, amelyek száz helyi, városi csoportra tagozódnak.
A tagok a legkülönbözőbb életkorú és foglalkozású emberek, egyetemistáktól nyugdíjasokig, hivatalnokokt61 munkanélküliekig. Tagságijuk egyben automatikus biztosítást és jogvédelmet jelent (hmmm!). Természetesen az ADFC pártsemleges, pártoktól független.
Évente hatszor jelentetik meg a "Kerékpározás" című lapjukat, melyet ingyen kapnak tagjaik. Rendszeres kerékpáros szemináriumaik, tanfolyamaik, szaktanácskozásaik során lobbiznak a környezetbarát közlekedés mellett. Szakmai tekintélyének köszönhetően az ADFC ismert és elismert közigazgatási és pártirányítási körökben. Így szélesebb, szövetségi, tartományi színtéren is fellép a kerékpáros kérdésekben.
További felvilágosítás az alábbi címen kapható: ADFC Bundesnerband
Bundesgeschaftsstelle: Postfach 107744, 2800 Bremen 1.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.