kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Húsvéti kerekezés

A Városi Biciklizés Barátai és a Kerék-párosan Szép az Élet Alapítvány sok szeretettel meghív egy tavaszi kerékpározásra április 10-én, szombaton délelőtt.
9.30-kor gyülekezünk a Pünkösdfürdő utcai strand bejáratánál, ahonnan 10 órakor indulunk el. A várakozás alatt tombolajegyet osztunk, melynek sorsolása a Városligetben, a célállomáson lesz. A nyeremény 10 db felnőtt és 20 db gyermek belépő az Inter-Wheel Szakkiállításra.
Az útvonal a kijelölt kerékpárúton halad a Római part—Északi vasúti híd—Balzsam utca—Kámfor utca—Tatai út—Szegedi út—Dévényi utca nyomvonalon. Innen a Hungária körúti felüljáró—Erzsébet királyné útja—Zichy Mihály úton haladva érjük el a Petőfi csarnokot.
Az Inter-Wheel Szakkiállításon (Nemzetközi Kétkerekű Kiállítás), ami április 8-11-ig lesz a BNV területén, a Cartographia-Navigátor Kft. standján zsűrizésre állítjuk ki a Budapesti Bringa Atlaszt. Több mint féléves munkánk fekszik a térképben, melyen bemutatjuk a város kerékpározható, zöldterületű, kisforgalmú utcáit, ahol már most lehet kerékpározni! Kerékpárosok, feltétlenül gyertek el, és véleményezzetek, javasoljatok!
A térkép készítésében a "Budapest Bank — Budapestért" Alapítvány és a főváros Környezetvédelmi Alapja támogat minket. A kiadásra szükséges további forrásokat továbbra is keressük.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.