kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Bemutatjuk testvérszervezeteinket
Holland alapítvány a természetért

A T&E-nek két holland tagszervezete van, aWijs op Weg és a Stichting Natur en Milieu (SNM).
Az SNM-et 1972-ben alapították — Alapítvány a Természetért és a Környezetért — és manapság egyike a legnagyobb holland környezetvédelmi NGO-knak. Húsz hasonló szellemiségű szervezettel van hivatalos kapcsolata, köztük 12 vidéki szövetséggel, melyek 750 ezerrel növelik a taglétszámot.
Az alapítványnak 55 alkalmazottja van, köztük sok szakember a levegő, a víz, a talajminőség, a természeti erőforrások a mezőgazdaság és a közlekedés területén. Tevékenységük mindenre kiterjed, a politikai elemzésektől és jogi perektől kezdve az információs és oktatási anyagok készítéséig és a tömegkommunikációs munkáig.
A légi közlekedés kiemelkedően fontosnak mutatkozott az SNM közlekedési tevékenységében. Különösem fontos szerepet játszott az amszterdami repülőtér javasolt kibővítésével kapcsolatos vitában, ahol a környezeti hatás felbecsülését és az éjszakai repülések betiltását szorgalmazták. Szintén sürgették a holland környezetvédelmi minisztert is, hogy biztosítsa a környezeti felmérés elvégzését a rotterdami kikötőbővítésnél. Az SNM más területeken, mint pl. zaj és energia, végzett munkája is kapcsolódik a közlekedéshez.

Stichting Natuuren Millieu
Donkerstraat 17,
NL-3511 KB Utrecht, hollandia.
Telefon: +31 30 331328.
Fax: +31 30 331311.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.