kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Holland tudósok szerint a globális felmelegedés megkezdődött

Riasztó hírek érkeztek Hollandiából, melyek a föld felmelegedését bizonyítják. A holland királyi meteorológiai szolgálat jelentése megállapította, hogy az 1986-tól 1992-ig terjedő időszakban az átlaghőmérséklet 10,4 C fok volt Hollandiában, ami 1,3 C fokkal volt magasabb az 1890-től 1979-ig időszak évi átlaghőmérsékletnél. Ebben az 5 éves időszakban regisztrálták a század négy legmelegebb évét. A jelentés szerint elképzelhetetlen, hogy az eddig állandó klíma hirtelen megváltozása okozta a meleg évek ilyen sorozatát.
Dr. H. Fijnaut, a holland meteorológiai szolgálat elnöke szerint az ilyen adatok véletlen egybeesésének az esélye egy a tízezerhez. A jelentést eljuttatta a közlekedési miniszterhez és a környezeti minisztérium igazgatójához. Az eredményeket mindketten riasztónak tartják. Maij közlekedési miniszter így nyilatkozott: ha az adatok helyesek, akkor elkerülhetetlenek az azonnali intézkedések.
(eco)JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.