kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
KÉZIKÖNYV A VÁROSI KÖZLEKEDÉSRőL

A T&E megjelentette a helyi kormányzatoknak szánt úttörő irányelveket tartalmazó sorozatát "Környezetkímélő városi közlekedés" címmel. A több mint egy éven keresztül végzett kutatások eredményeképpen napvilágot látott nyolc tanulmánykötet címei a követlezők:
94/2 Környezetkímélő városi közlekedés áttekintés
94/6 A gyalogos és kerékpáros közlekedés irányelvei (függelékkel, európai példákkal az irányelvek gyakorlati alkalmazására)
94/7 Parkolási irányelvek
94/8 Tömegközlekedés
94/9 Környezetvédelmi szempontból javított minőségű benzin és dízelolaj
94/10 Környezetkímélő buszok
94/11Városi úthasználati díjak
94/12 Terület-felhasználási tervezés
Az egyenként kb. 40 oldalnyi, angol nyelvű kiadványok elolvashatók a Magyar Közlekedési Klub irodájában, vagy példányonként 1400 Ft-ért megrendelhetők ugyanott.
A tanulmányok felhasználásával 4-4 oldalas összefoglalók készültek, és ezek ingyen megkaphatók angol, német és francia nyelven, a spanyol változat pedig nemsokára elkészül (1. Kerékpározás, 2. Gyalogosforgalom, 3. Parkolás, 4. Tömegközlekedés, 5. Tiszta benzin és gázolaj, 6. Tiszta buszok, 7. Úthasználati díjak, 8. Területfelhasználás).
A T&E elnöke, Per Kågeson a következőket mondta: "Még mindig rendkívül kevés információ jut el egyik országból a másikba a városi közlekedés környezetkímélőbbé tételét elősegítő intézkedésekről. Ezzel a kiadvány-sorozattal próbáljuk meg terjeszteni a környezet- és emberbarát városi közlekedési gyakorlattal kapcsolatos ismereteket és tapasztalatokat, és arra bátorítani a helyi hatóságokat, hogy polgáraik és a környezet érdekeit szem előtt tartva cselekedjenek."
(T&E Bulletin)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.