kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Megjelent a Kukabúvár

A Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) új környezetvédelmi lapot indított. Az újság fő része közvetlen hangvételű, és elsősorban környezetvédőkhöz, környezetbarát beállítottságú emberekhez szól. Az újság állandó melléklete az önkormányzatoknak íródott, hivatalosabb hangnemben, sok-sok adattal és hasznos információval ellátva. A KukaBúvár főbb rovatai a következők:
Megelőzés - itt szó esik majd a csomagolóanyagokról, és általában arról az életmódról és azokról az eszközökről, amelyek lehetővé teszik, hogy kevés hulladékot termeljünk.
Újrahasznosítás - itt az igazi és az ál-újrahasznosítási kezdeményezésekről, módokról lesz szó.
Ártalmatlanítás - itt a hulladékok, a veszélyes hulladékok sorsáról írnak majd.
Pellengér itt a legkörnyezetszennyezőbb (s magukat sokszor mégis környezetbarátnak feltüntető) üzemek, vállalatok, intézmények kapnak majd éles kritikát. Az első számban az egészségtelen ételeiről, a mértéktelen természetpusztításáról, az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódjáról és a dolgozók kizsákmányolásáról hírhedt McDonald's van terítéken.
A negyedévenként megjelenő lap megrendelhető a Göncöl Háznál (2601 Vác, Pf. 184.). Előfizetése fél évre 400 Ft, egy évre 750 Ft, örökre 5000 Ft.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.