kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Az Ökoszolgálat jelenti

Mint arról korábban hírt adtunk a Zöld Pókon, az Európai Környezeti Tanácsadók Testülete (Eco Counselling Europe, röviden: ECE) értesítette magyar tagszervezetét, a KÖTöt (Környezeti Tanácsadók Egyesülete), hogy a június 5i Környezetvédelmi Világnappal kapcsolatban nemzetközi továbbképzést szervez Bécsben. Ezt március elején tartották angolul. A KÖT részéről Schróth Ágnes, dr. Orosz Tamás és Gerzsány Gábor vett rajta részt.
A Környezetvédelmi Világnap 1972 óta ünnep. Akkor határozta el Stockholmban az ENSZ környezetvédelmi szervezete, az UNEP, hogy minden évben más mottó jegyében járuljon a környezet védelméhez ez a nap. Az idei mottó: "Egy Föld — egy lakóhely — egy otthon."
Az osztrák környezeti tanácsadók 1993 óta ünneplik ezt a napot. A szervezet a helyi megmozdulásokat támogatja. Jó előre ötletadó mappát adnak ki minden évben, melyben névvel, címmel, telefonszámokkal ellátott részletesen leírt programok találhatók, a gyerekektől a felnőttekig minden korosztály számára. Ügyes szervezésükkel 500 000 embert sikerült megmozgatni. Az ECE közvetítésével ezek az akciók más európai országokban is ismertté váltak, és nőtt az érdeklődés a környezeti tudatosságot segítő módszerek iránt. Az Európai Környezeti Tanácsadók Egyesülete az EU támogatásával Kelet és KözépEurópa országaival együtt szeretné szervezni a június 5höz kapcsolódó további megmozdulásokat.
Az ECE anyagilag és egyéb módon is támogatja a Környezetvédelmi Világnap megszervezésében részt vállaló országokat. Ennek volt első lépése a bécsi találkozó. Aki bekapcsolódna, jelezze a KÖTnél az Ökoszolgálat címén (és beszéljen a fent említett három emberrel, akik a bécsi képzésen voltak). Az osztrákok környezetvédelmi világnapi programja megtekinthető az Ökoszolgálatnál.
ÖKOSZOLGÁLAT, KÖT
1065 Budapest
BajcsyZsilinszky út 63., I/3.
Telefon: 2694460, 1117855

Monspart Éva


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.