kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Nyílt levél a LÉLEGZET olvasóihoz!

A PR Herald — az első magyar nyelvű public relations szakfolyóirat — 1996 áprilisában immár második évfolyamának negyedik számával lép olvasói elé. Ha Ön eddig nem olvasta, vagy nem jutott hozzá ehhez a laphoz, annak az lehet az oka, hogy a PRH újságárusi forgalomba nem kerül, a kiadó csak előfizetői hálózaton keresztül terjeszti. "A bizalomépítés alapjai" alcímet viselő kommunikációs lap alapítói és a szerkesztőség munkatársai azt a célt tűzték maguk elé, hogy betöltik az űrt, amelyet korábban a magyar írott sajtóban egy kimondottan public relations szakfolyóirat hiánya okozott.
A PR Herald sikeres lap, és ezt a kiadó leginkább azon a tényen tudja lemérni, hogy az első megjelenéstől kezdve a mai napig a folyóiratnak nem volt remittendája, minden kinyomott példány gazdára talált, a folyóirat korábbi számai fénymásolatban és floppy-lemezen is terjednek.
A PR Herald megpróbálja magára vállalni a kapcsolatteremtések ösztönzésének összetett feladatát. Nevéhez híven hírnöke kíván lenni a public relations szerteágazó területeinek, sajátosságainak, országos és nemzetközi viszonylatban egyaránt. Mértéktartóan kísérli meg a jelentősebb befolyással bíró kommunikációs csatornák és információs trendek bemutatását. A lapot és alapvető célkitűzéseit a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ), a Nemzetközi Public Relations Szövetség (IPRA) és a londoni Smythe Dorward Lambert Ltd. szakmailag támogatja.
A PR Herald olvasóköre jól körülhatárolt: előfizetőinek 82%-a az adott cég vagy intézmény első számú vezetője. A folyóiraton keresztül leginkább elérhető célcsoport tehát a döntéshozók és a közvéleményt erőteljesen befolyásoló személyek köre. A PRH többek között eljut a Magyar Reklámszövetség, a Marketingszövetség, a közép- és nagyvállalatok tulajdonosai, vezetői és az újságírók asztalára a kiadó cégreferensi hálózatán keresztül. Rajtuk kívül a folyóirat előfizetői: szerkesztőségvezetők, médiatulajdonosok, vezetési tanácsadók, tudományos kutatóintézetek szakértői, államigazgatási szervek szóvivői, valamint önkormányzati és országgyűlési képviselők.
A PR Herald nagy részét a kommunikáció formáinak elemzései, esettanulmányok, a public relations eszköztárának ismertetései, a kapcsolatszervezések megoldásaira vonatkozó ajánlatok, a céginformációs rendszerekről és médiaanalízisekről szóló írások alkotják, amelyek egyrészt tájékoztatnak, másrészt elősegítik az új kapcsolatok megteremtését és a régiek ápolását. A folyóirat az új típusú informatikai világrend híreivel, érdekességeivel is szolgál. A távközlési hírekről az "Információs útvesztők", a PR tanácsadókról a "Bizalomépítők", az adatbázisok használatáról az "Iránytű", a PR akciókról és kampányokról esettanulmányok formájában az "Eset(legek)", a kommunikációs szakma kimagasló egyéniségeiről — interjúsorozat keretében — a "Kávészünet", új könyvekről és folyóiratokról a "LaPRól LaPRa", külföldi ösztöndíjakról és pályázatokról a "Beszállókártya" című rovatban tájékozódhatnak az olvasók. A szerkesztők külön teret adnak az írott sajtónak, a kereskedelmi és közszolgálati médiának, a public relations nemzetközi szakirodalmának, valamint az Európai Unió ezekkel kapcsolatos jogalkotásának.
A PR Herald szerzői érdekességként rendszeresen megszólaltatnak nemzetközi hírű PR szakembereket, újságírókat, vállalkozókat, valamint olyan szakértőket, akik jelentős segítséget nyújtanak a kommunikációs gyakorlat hatékonyabb formáinak elsajátításához.
A PR Herald eddigi tevékenységét 1996 áprilisától kezdve a folyóirat tulajdonosa hatékonyabbá és ügyfélközpontúbbá kívánja tenni. A PR Heraldot megjelentető S. V. B. KVARK Német-Magyar Vegyesvállalat július 1-ig nem változtat sem a hirdetési tarifatáblázat árain, sem a kedvezményes előfizetési díjain. Legyen Ön is a partnerünk!
Szívélyes üdvözlettel:
Dr. Varga Mihály
főszerkesztőJELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.