kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Társadalmi Szervezetek Konferenciája

A város, mint szervezet Koppenhága,
1996. július 1—7.
Koppenhága 200 társadalmi szervezetet hív meg Európából egy Városi Környezeti Konferenciára, amelyet 1996. július első hetében rendeznek meg.
A konferencia fórumot teremt a kelet, közép és nyugateurópai társadalmi szervezetek képviselői számára, hogy a működési területükön felmerült környezeti problémákról tapasztalatot cserélhessenek. Idén Koppenhága az EU kulturális fővárosa, és a Koppenhága'96 rendezvénysorozat szervezőinek környezet iránti elkötelezettségét mutatja, hogy ez a konferencia is helyet kapott a többi esemény mellett.
A konferencia négy munkanapját három részre osztják fel:
Délelőttönként plenáris üléseket tartanak különböző előadásokkal és megbeszélésekkel a városi környezet témakörében. Délutánonként az egész héten keresztül a résztvevők mindegyike egy munkacsoport tagja lesz, amelyek felölelik a legfontosabb témaköröket (építészet, levegőszennyezés, megújuló energiák és a helyi demokráciák). A hét végén az egyes munkacsoportok hét közben elkészített munkáiból (poszterek, makettek stb.) egy kiállítást rendeznek. Esténként a résztvevők maguk tarthatnak előadást vagy vitaestet közérdekű témákról, mint például érvek és ellenérvek a fenntartható város mellett.
Szerdán egy városi kerékpártúrát tartanak, érintve Koppenhága fejlesztéseit a városi környezet javítása érdekében. Vasárnap a résztvevők megtekinthetik a Koppenhága környéki fejlesztéseket, például egy ökofalut.
A részvételi díj 260 DM/fő, amely a szállást és az étkezéseket foglalja magában. Közép és keleteurópai résztvevők kérhetik a részvételi díj csökkentését és az útiköltség részleges vagy teljes térítését. Bővebb felvilágosítás a Levegő Munkacsoporttól kérhető.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.