kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Új helyen az Ökoszolgálat

Az Ökoszolgálat munkatársait is elkapta a költözőláz. A REC Szentendrére készülődése és az Ökotárs gyönyörű irodája láttán mi is kikívánkoztunk sötét, udvarra nyíló és meglehetően kicsinyke irodánkból. Persze a költözést külső körülmények is sürgették.
Az egészséges munkakörülményeken kívül egy másik régi álmunk is teljesül. A PHARE Demokrácia Program támogatása és több szervezet együttműködése révén hamarosan megnyitja kapuit a Zöld Iroda. Erre a célra megfelelő épületet a Duna Kör szomszédságában, az V. kerület, Vadász utca 29. szám alatt sikerült találni. Az Ökoszolgálat Alapítvánnyal együtt költözik ide a BME Zöld Kör, az Egyetemes Létezés Természetvédelmi Egyesület, a Multilaterális Fejlesztési Csoport és a Levegő Munkacsoport egy részlege. Itt kap helyet az alakulófélben lévő lobbyszolgálat és Paul Kosterink, a MilieuKontakt Oosteuropa képviselője is magyarországi tartózkodása idején. A résztvevő szervezetek együttműködnek a Zöld Iroda fenntartásában, de egymástól függetlenül végzik az általuk felvállalt feladatokat. Várjuk a Zöld Irodához csatlakozni kívánó szervezetek jelentkezését!
Az Ökoszolgálat költözésére július 24-én került sor. Az ebből fakadó nehézségekért, kényelmetlenségekért ezúton is szeretnénk elnézést kérni.
Szolgálatunk elsődleges feladata, hogy a lakosság részére adjon tanácsokat környezeti problémákkal kapcsolatban. Emellett sok más változatos szolgáltatást is nyújtunk irodánkban környezetvédő szervezetek és egyéb szerveződések részére. Havonta összeállítjuk a Zöld Békabőr című környezetvédelmi pályázatfigyelőt, tanácsot adunk pályázási lehetőségekről, annak módjáról, segítünk beszerezni a pályázáshoz szükséges űrlapokat.
Folyamatosan gyűjtjük a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos eseményeket, előadásokat, táborokat. Ezekről bármikor tájékoztatást adunk, kéthetente Környezetvédelmi Eseménynaptár címen kiadványt készítünk, melyet a sajtónak juttatunk el, de szervezetek és magánszemélyek is megrendelhetik. A kisebb szervezeteket azzal is segítjük, hogy minden héten két délután (hétfőn és csütörtökön) használhatják az iroda berendezéseit — fax, telefon, fénymásoló, drótposta stb.
Természetesen tevékenységünk teljes körét itt nem tudjuk hiánytalanul bemutatni, a fentieket is csak ízelítőnek szántuk. Az új, tágas iroda viszont további szolgáltatásokat tesz lehetővé. Terveink között szerepel egy környezetvédelmi könyvtár létrehozása, hogy saját tudásunk mellett másoké is gyarapodhasson. Ezenkívül kiszélesítjük az árusított könyvek listáját, és egyéb környezetbarát termékeket, pl. újrapapírt is szeretnék árusítani. A fent említett lobbyszolgálat is megkezdi működését, egyelőre csak kísérleti jelleggel, heti egy alkalommal.
Legnagyobb változás munkakedvünkben fog jelentkezni, hiszen megszűnik a zsúfoltság, mindenkinek meglesz a kényelmes munkaterülete, és a vendégeket is fogadni tudjuk anélkül, hogy zavarnánk társaink munkáját. A felújítási munkák után méltó körülmények között teljesíthetjük feladatainkat.
A költözés után régi telefonszámainkon várjuk hívásaitokat: 111-7855 telefon és fax, és a belföldről ingyenesen hívható szám: 269-4460.
Változni csak a cím változott, új címünk: 1054 Budapest, Vadász utca 29.
"Ökoszolgák"JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.