kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Országos Kerékpártúra Napok `97

Az Országos Kerékpárút Hálózatért Alapítvány és a Hungarosprint Kft. az idén hatodik alkalommal rendezi meg az Országos Kerékpártúra Napokat, az OKN '97 rendezvényét. A minden évben ismétlődő, április 22-től szeptember 30-ig tartó rendezvény célja: az egészséges, takarékos, környezetbarát életmódra és a biztonságos közlekedésre nevelés; az egészség fejlesztése és megóvása, a betegségek megelőzése és gyógyítása; a szabadidő hasznos eltöltése; a természeti, történelmi és kulturális értékeink megismertetése; az emberi és baráti kapcsolatok erősítése és fejlesztése; a települések, a települési iskolák kulturális és sportéletének élénkítése, fejlesztése, a kerékpárturizmus népszerűsítése.
Az idei rendezvény kiemelkedő eseménye lesz — folytatva az 1996-ban meghirdetett programot — a Zarándokutam a Nemzeti Történeti Emlékparkba elnevezésű túra, amellyel lehetőséget kívánunk biztosítani a határainkon innen és túl élő magyar gyermekek és felnőttek számára, hogy ellátogathassanak Ópusztaszerre, a Nemzeti Történeti Emlékparkba. A magyar iskolák és tanintézetek külföldi partneriskolák bevonásával a program segíteni kívánja a népek közötti barátság erősítését és hazánk természeti, történelmi, kulturális értékeinek megismertetését, valamint fejleszti és bővíti az országok közötti idegenforgalmi és turisztikai kapcsolatokat. Ehhez kérjük az általános iskolák, a közép- és felsőfokú tanintézetek, valamint a társadalmi (civil) szervezetek közreműködését és segítségét.
A benevezés Kerékpártúra Igazolvánnyal történik, amely 100 Ft/fő nevezési díj befizetési ellenében megrendelhető az alábbi címen. A követelményeket teljesítő kerékpártúrázók sorsoláson vehetnek részt, ha a Kerékpártúra Igazolványaikat 1997. október 15-ig beküldik az Alapítvány címére. A beküldők túrakerékpárokat és túrafelszereléseket nyerhetnek. Akik a Pályázati kiírásunkban közzétett feltételeket teljesítik, azok értékes díjakat kapnak a zsűri értékelése alapján.
Bővebb felvilágosítást Kelemen József, a rendezvény kezdeményezője és szervezője ad.
Levélcím: 6100 Kiskunfélegyháza, Szegedi út 45.
Tel./fax: (76) 462-152.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.