kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Bérelhető biciklimegőrzők Budapesten!

A hatályos OÉSZ (az Országos Építésügyi Szabályzat) és a Kerékpárforgalmi Tervezési Irányelvek is tartalmazzák a biciklitárolás kötelező és ajánlott normáit, de hogy ezt ki veszi komolyan, az más kérdés. Az erkélyeken őrzött, a lépcsőházi korlátokhoz láncolt és a pincékben elrejtett bringák nemigen alkalmasak arra, hogy azokat nap mint nap előkapva, munkába vagy iskolába lehessen velük járni. De azért lassan változik a helyzet, legalábbis Budapesten. Már negyedik éve, hogy a Főpolgármesteri Hivatal pályázat útján támogatást ad iskolai kerékpártárolók építéséhez és köztéri kerékpártámaszok kihelyezésére. Folyamatosan lehet pályázni!

Mostantól jelentkezni lehet zárható kerékpármegőrző szekrények bérlésére is. A Főpolgármesteri Hivatal egyelőre 2 éves kísérleti időszakra egyállásos biciklikonténereket helyez ki a következő helyszínekre. A gödöllői HÉV vonalán: Sashalom és Mátyásföld Rep. tér m. h.; a Szentendrei HÉV vonalán: Békásmegyer és Szentendre végállomás, Káposztásmegyeri villamos-végállomás (Külső-Szilágyi út); a metróállomásoknál: X. ker., Örs vezér tér (a Sugár áruháznál); IX. ker., Határ út (a BKV-toronynál), ill. a földalatti Mexikói úti végállomásánál. A bérleti díj: 960 Ft/hó. Igénybejelentés: Balogh Gábornál a (30) 229-052 vagy Gyenge Zsoltnál a 250-0424-es telefonszámon.
Ebben a témában ajánljuk még a Budapesti Polgárőrségnél vezetett Kerékpáros Regisztrációs Klub rendszert (KEREK), ahol a tagként belépő kerékpár-tulajdonos bringáját nyilvántartják ("rendszámot" kap), ami eladásnál, vagy, ha ne adj' isten ellopják a bicajt, a keresésnél jól jöhet. A Polgárőrség hatékonyan dolgozik a lopott biciklik előkerítésénél. Jelentkezési cím: 1225 Budapest, Csút utca 10/b. Tel: (30) 448-649 (Zsombor György).

Balogh Gábor


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.