kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
"Bekapcsolható kábítószer"

Csak akkor érzem szükségét, hogy bekapcsoljam a televíziót, ha annyira fáradt vagyok, hogy semmi értelmesebb nem telik tőlem.
Konrad Lorenz
A televízió több módon is megváltoztatta a gyerekek életét, nem csak azzal, amit bemutatnak a képernyőn. Az egyik az, ahogy a szülők nevelési segédeszközként használják, azonnali eszköz a gyerek szórakoztatásához, problémák levezetéséhez. A "tévé előtti időkben" a szülők számára létkérdés volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak nekik, hiszen enélkül nem tudták volna a mindennapokat megszervezni. Azóta a szülők elég, ha kimondják a bűvös szavakat: "menj tévét nézni!" és nem kell már bajlódni a gyerekkel, nyugodtan intézhetik saját dolgaikat, a gyerek nem fog "zavarni". A tévé békét hozott, nem kell már olyan ódivatú dolgokkal törődni, mint együttélés, a gondok-örömök elmesélése, közös játék... — mehet mindenki a saját szobájába és bámulhatja a saját tévéjén azt a világot, amit mások mutatnak neki, hiszen csak a kínálatból válogathat.
( Marie Winn: Gyerekek gyerekkor nélkül
Gondolat, 1990. Ford.: Lánczi András
c könyvének felhasználásával)JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.