Miért egészséges?
Szégyenpadon a növényvédőszer
Phygers belga rákkutató szerint a növényvédőszerek 5,6%-ban felelősek a rákbetegségek kialakulásáért. Amerikai kutatók ezt kiegészítve arra az eredményre jutottak, hogy a környezetünkben mindenütt megtalálható rákkeltő anyagok policiklikus szénhidrogének, dohányfüst, kipufogó gáz, benzolvegyületek hatását a növényvédőszerek, szermaradványok erősen fokozzák.
Környezetbarát szerek alkalmazásával, biológiai módszerekkel nagyon sokat tehetünk egészségünk megóvásáért.
(Gemüse — Biokultúra)
Ásványgazdag bioélelmiszerek
A nyugat-chicagói Doctor's Data elnöke, Bob L. Smith nemrégiben megjelent új publikációjában azt írja, hogy a bioélelmiszerek átlagos ásványianyag-koncentrációja kb. kétszerese a vegyszeres gazdálkodásból származókénak. Részletezve:
A búzák összehasonlításánál a biobúzában kétszer annyi kalciumot, négyszer több magnéziumot, ötször több mangánt és 13 (!)-szor több szelént találtak, mint a vegyszerreel termesztettben.
A biomódszerekkel termesztett körte két-háromszor annyi krómot, jódot mangánt, molibdént, szilíciumot és cinket tartalmazott.
A biokukoricában közel 20 (!)-szor annyi kalcium és mangán, továbbá 2-5-ször annyi réz, magnézium, molibdén, szelén és cink volt mérhető, mint a vegyszeres kukoricában.
Dr. Smith, aki nem tagja egyetlen bioszervezetnek sem, hét éve folytatja megfigyeléseit, melynek laboratóriumi méréseit és kiértékelését az Amerikai Szövetségi Járványügyi Központ Doctor's Data központja végzi.
(Természetgyógyász Magazin)
|