kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Könyvajánló kerékpárosoknak


Nyáron kedvelt úticél a Balaton. Ehhez olyan útvonalat ajánl a könyv, amelyen a kerékpáros túrázók kellő biztonságban, szép tájakon át járhatják körbe a tavat, és barangolhatják be a Bakony lankásabb-meredekebb lejtőit, ormait.
A könyv második kiadása jelentősen kibővítve, részletesebb leírással 12 túraútvonalat ismertet, amelyek kisebb forgalmú utakon, néha kerékpárúton vagy kerékpárral is járható erdőgazdasági utakon, turistautakon vezetnek.

A part közeli kerékpárút-hálózat még elég hiányos, különösen az északi parton, ezért az a kerékpáros, aki ezt az útvonalat választja, többször kényszerül olyan forgalmas útvonalakat használni, amelyek mellett pillanatnyilag még nincs biztonságos kerékpárút, de kerékpársáv vagy burkolt padka sem. A könyv második kiadásában figyelembe vették, hogy a tervek szerint hamarosan kiépítik ezeket, és a négy part menti útvonalat eszerint állították össze. Törzsvonalként azonban inkább a parttól távolabb vezető, de kevéssé forgalmas útszakaszokat ajánlják.
A túrán a könyv hasznos segítség a múzeumok, szálláshelyek, kerékpárjavítók, -üzletek és -kölcsönzők címeivel, telefonszámaival. Az útba eső helységek történelmi és turisztikai érdekességeit is ismerteti.
A könyv beszerezhető a könyvesboltokban,
kerékpárszervizekben vagy közvetlenül
a FRIGORIA Kiadónál:
1536 Budapest, Pf. 219.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.