kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Rövid köszönet a Levegő Munkacsoportnak

Köztudott, hogy a gomba módra szaporodó bevásárlóközpontok igen nagy környezeti ártalmakat okoznak. A volt MOM-gyártelep szomszédságában élő emberek ezért figyelik nagy aggodalommal az ott tervezett megacenter munkálatait. A spontán szerveződő lakossági csoport, a Gesztenyés Egyesület hívására 1998. május 28-án száznál több tiltakozó állampolgár gyűlt össze a kerületi önkormányzat épülete elött, hogy nyomatékot adjon a lakosok követeléseit tartalmazó petíció átadásának. Most örömmel jelenthetjük, hogy megmozdulásunk sikerrel járt: a XII. kerület képviselő-testülete a tüntetés ideje alatt folyó ülésén nem fogadta el a kerületi építési rendelet módosítását! Ez a módosítás gyakorlatilag szabad utat adott volna a beruházó akaratának: a terület kibírhatatlan túlépítése immár megakadályozhatatlan lett volna! Csoportunk egyértelműen sikernek könyveli el a történteket — és ebben a sikerben részes minden céljainkat támogató civil szervezet, a kerületünkben működőeken kívül különösen a Levegő Munkacsoport. Köszönet nekik!
A mostani siker azonban mindössze részsiker: még minden megtörténhet! Résen kell lenni! A Gesztenyés Egyesület továbbra is figyel, dolgozik! Aki céljainkkal egyetért és tenni kíván valamit a lakható környezet, az élhető élet érdekében, az keressen minket a 1126 Budapest, Dolgos u. 17. postai címen!
Gesztenyés Egyesület Szervező Bizottság



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.