kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A Pangea természetismereti táborai

A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület több éve működtet egy húszfős természetismereti oktatóközpontot, ahol általános és középiskolai diákokat nevelnek a természet megismerésére és szeretetére. 1991 óta számos természetvédelmi tábort szerveznek a Bakony-hegységben és Magyarország más tájain. Ezek közül legjelentősebb a Süni tábor és a Gálya tábor.
A Süni tábort 10—14 éves gyerekeknek szervezik. Klasszikus természetbúvárkodással telik a gyerekek ideje: növényekkel, kőzetekkel, állatokkal, felhőkkel és csillagokkal foglalkoznak, valamint a helyi emberek kultúrájával régen és ma.

A Gálya tábor nevét Gaia, a Föld istennőjének nevéből kapta. A tréfás írásmód ne ijesszen meg senkit: bár komoly munka folyik a táborban, senki sem fogja gályarabnak érezni magát. A 14—22 éves résztvevők földtani és természetvédelmi munkákat végeznek, az idén például az európai jelentőségű értékeket rejtő védett terület, az Úrkút, Csárdahegyi Ôskarszt helyreállítási munkájában vesznek részt. A tábor résztvevőinek programját botanikai és geológiai programokkal tarkított pihenőnapok tarkítják.
A Pangea Egyesület egyéb programokat is tart — denevérész program, geológiai kirándulások, önkéntes természetvédelmi munkák stb). Bővebb információ a 06-27-304484-es telefonszámon.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.