kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Lapzártánkkor néhány szó
Az Ózon Fesztiválról


Szombaton, szeptember 16-án a Városligetben a Levegő Munkacsoport és a Rügyecskék Alapítvány közös szervezésében sikeresen lezajlott az országos faültetési akcióra való buzdítás nyitányául szánt rendezvényünk, az Ózon Fesztivál. A rossz idő ellenére délelőtt is, a környezetvédő szervezetek és cégek bemutatóján és a sokszínű, vonzóan érdekes kézműves gyermekprogramokon igen sokan voltak és jól érezték magukat. A fesztivál hangulatát és környezetvédelmi szempontú jelentőségét emelték a Környezetvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya vezetőjének, Terdik Adriennenek kedves köszöntő szavai, majd dr. Radó Dezső kertészmérnök, zöldterületi szakértő, a Levegő Munkacsoport Szakértői Testületének elnöke beszélt megható szeretettel a fák szerepéről, védelméről, hasznos tanácsokat adva ültetésükkel, ápolásukkal kapcsolatban.

Békés, szép képet nyújtott a fesztivál.
Délután 4 órától a fiatalság által közkedvelt zenekarok játszottak nagy lelkesedést kiváltva, de tekintettel a környék lakosságára, este 10 órakor befejeződtek ezek a programok.
Támogatásukért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Fővárosi Önkormányzatnak és Főpolgármesteri Hivatalnak, a Budapest Főváros XIV. kerületi Önkormányzatának, a Budapesti Rendőr-Főkapitányságnak, a Fővárosi Közterületfenntartó Részvénytársaságnak, és a Fővárosi Közterület-felügyeletnek, a Főkert Rt.-nek, az Országos Mentőszolgálatnak, a Közlekedési Múzeumnak, a Mezőgazdasági Múzeumnak és a Kommunális Szolgáltató Kft.-nek!
Köszönjük továbbá mindazoknak az iparművészeknek, cukrászművészeknek, pedagógusoknak, társadami szervezeteknek, művészeknek, szakembereknek, zenekaroknak és cégeknek valamint kedves régi barátainknak az önzetlen részvételét, akik fesztiválunkon közreműködtek, és egyéb, tárgyi segítséget nyújtottak!

Végül, de nem utolsó sorban, a Levegő Munkacsoport köszönetét fejezi ki a társszervező Rügyecskék Ember- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítványnak!
Az erőnket próbára tevő, rengeteg előkészítő szervezési és fizikai munkát igénylő fesztivál élményének kedves és szép emlékei is segítenek majd az ezt követő, a Rügyecskék Alapítvánnyal együtt bonyolított országos faültetési akció szervezésében, amelyhez az eddig és az ezután felajánlott hozzájárulásokat és a meghirdetésünk nyomán bejelentett konkrét faültetési tevékenységeket szintén köszönjük!
(Az Ózon Fesztivál tanulságairól és a faültetési akció eseményeiről a LÉLEGZET következő számaiban még közlünk írásokat.)




JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.