kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Ha tavasz, akkor bringázás...

Ilyenkor, amikor megcsap a tavasz szele, mindig kedvem támad felpattanni a biciklimre, és tekerni egyet valami szép környéken, ahol sok a zöld fű és a virágzó fa. A tavasz a kerékpározás ideje, amikor nincs se túl hideg, se túl meleg, és jólesik megmozgatni a télen tétlenségre ítélt tagjainkat.
Lassanként nő a kerékpárutak mennyisége, de az autók forgalma is egyre nagyobb, résen kell lennünk! Mindig legyünk jól láthatóak, használjunk feltűnő színű ruhát és kiegészítőket! Ügyeljünk a parkoló autókra is, egy-egy hirtelen kinyíló ajtó kellemetlen balesetet okozhat!
Az április a változékony időjárás ideje, ilyenkor könnyű bőrig ázni egy-egy kellemesnek ígérkező kerekezés során. Vigyünk magunkkal esőkabátot is! Vigyázzunk a vizes síneken, hatalmasakat lehet esni rajtuk!
Mindezek ellenére nem kell megijedni! Amit egy áprilisi kerekezés adhat, azt nemigen lehet mással pótolni! De azért megpróbálhatjuk — mondjuk, egy májusi kerekezéssel!

Mikola Klára


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.