kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Parlagfűszemle Solymáron


Június 10-én parlagfűszemlén vett részt az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) részéről dr. Farkas Ildikó, a Pest megyei Önkormányzat részéről Vámos Krisztián, a Solymári Környezetvédelmi Egyesület részéről dr. Barinkai Zsuzsa, Nagy Ferencné pilisszántói lakos, a Levegő Munkacsoport részéről J. Halász Judit és a Hidegkúti Fókusz főszerkesztője, Penney Éva.
A népes együttest a jó meleg vasárnapi délután Enczmann László, Solymár polgármestere kalauzolta a téglagyár mögötti határrészen, ahol hatalmas zabvetés várta az életet adó esőt, amelyből úgy látszik, mostanában csak a flaszternak és a közeli fővárosi budai kerületeknek jut.
A szerénykedő, néhány centis zab között tömegesen megtalálhatók a parlagfű egyelőre még a zabnál alacsonyabb egyedei.
Érdemes lesz ide visszatérni zabaratás előtt. Nemcsak a zab nő, hanem magasabb lesz még a zabnál is a parlagfű. A Béke utca folytatásában lévő telkek között parlagon hagyott rét egyike-másika négyzetméterenként 70—100 kelő parlagfűmagoncot érlel. A tulajdonos, minthogy ez évben egyszer már megkaszáltatta, tanácsra vár, mikor szántassa be az egész parlagfűpalánta-tömeget, de kész az együttműködésre. Ez viszont dicséretes dolog. A nagy hőség miatt elmaradt a volt papi földek bejárása, felmentünk viszont a Szarka-vár ásatásait megnézni, majd utána hasznos beszélgetésben pihentük ki a 7—8 kilométer hosszú bejárás fáradalmait.
Karall MátyásJELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.