kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Parlagfű-kutató iskolások

Felhívtuk az általános és középiskolai osztályokat, hogy kutassák fel a parlagfűvel és illegálisan lerakott szeméttel borított telkeket, ingatlanokat. A következő iskolai csoportok derítették fel a legtöbb területet, és ezért az alábbi jutalmakban részesültek:
I. helyezett : 30 ezer Ft pénzjutalmat nyert a Környezet-, Egészség- és Természetvédő Klub és a tokodaltárói Gárdonyi Géza Általános Iskola "Parlagfűmentes Altáróért" programja.
II. helyezett : 20—20 ezer Ft pénzjutalmat nyert a kecskeméti Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola 6/a. osztálya és a budapesti XIII. kerületi Hegedűs Géza Általános Iskola Tisztább Életünkért Klubja.
III. helyezett : 10—10 ezer Ft pénzjutalmat nyert a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium és Szakközépiskola 7/e osztálya, valamint a kalocsai Kossuth Zsuzsa Humán és Kereskedelmi Középiskola Szakképző Intézet 12/a és 12/b osztálya közösen.
A tokodaltárói iskolások nemcsak feltérképezték és összeírták a parlagfüves területeket, hanem meg is szüntették a tulajdonosok, az önkormányzat vagy a hatóságok bevonásával.
A felsorolt iskoláknak egy évig díjmentesen megküldjük a Lélegzet című lapunkat. Mindegyikük munkáját folyamatosan figyelemmel kísérjük, és tavasszal újabb pályázat meghirdetésével felelevenítjük. A felsorolt iskolák, osztályok, klubok az illegális szemétlerakók felmérésével bekapcsolódnak a Hulladék Munkaszövetség Tájsebészeti Kampányába is.
Pályázatunkat a Környezetvédelmi Minisztérium és a Kisduna Asztma Alapítvány támogatja.
Bővebb felvilágosítás: J. Halász Judit, telefon: 340-6097



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.