kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
"Környezeti nevelés az erdőben"

Az Öko-Fórum Alapítvány és az Országos Erdészeti Egyesület 2002-ben ismét indítja a 60 órás, akkreditált "Környezeti nevelés az erdőben" című továbbképzést. Pedagógusok, erdészek, szabadidő szervezők jelentkezését várjuk.
A továbbképzés célja:
Az erdei programok vezetőinek, erdészeknek, pedagógusoknak, szabadidő szervezőknek és ifjúsági vezetőknek olyan szakmai és módszertani ismeretekhez (speciális erdőpedagógia, módszertangyakorlat) juttatása, amelyek birtokában képesek lesznek az erdőben folytatható nevelőmunkára.
A résztvevők környezetkultúrájának alakítása, valamint felismertetni és megismertetni velük az erdő mint környezeti nevelési helyszín által biztosított tapasztalatszerzési, ismeretszerzési, valamint játéklehetőségeket.
Megismertetni a résztvevőket az erdővel, mint sokfunkciós életközösséggel, feltárva annak természeti és társadalmi értékeit, valamint helyét és szerepét a környezeti nevelésben életkoronként differenciálva.
Tudatosítani azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek a pedagógusok és a területen dolgozó erdészek között kialakíthatók.
Az így felkészített vezetőket képessé tenni:
— erdei programok szervezésére és vezetésére,
— a vonatkozó nevelési-oktatási dokumentumokban az erdő sokoldalú szerepének tudatosítására,
— tudatosítani az erdő jelentőségét, sokrétű funkcióját tanítványaikban,
— az erdő szeretetére, védelmére nevelni.
A továbbképzés időtartama: 2´3 nap, 2002 tavaszán és őszén. A továbbképzés végén a résztvevők írásbeli vizsgát tesznek és dolgozatot készítenek.
Időpontja: 2002. május 8-11. (szerda 14.00 - szombat 12.00); 2002. október (pontos időpontja a tavaszi megbeszélés alapján)
Helyszíne: Sopron.
A továbbképzés részvételi díja 2002-ben a Svájci Nagykövetség támogatásával 35.000 Ft. A részvételi díj magában foglalja a teljes ellátás költségét (szállás, étkezés) és az oktatási segédanyagokat.
A továbbképzésre 2002. március 15-ig lehet jelentkezni az Öko-Fórum Alapítványnál. Cím: 1386 Budapest, Pf. 986. További felvilágosítás kapható ugyanott, tel: 269-5201/117, 302-7749/117. vagy Bihariné dr. Krekó Ilona projektvezetőnél.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.