kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Adatbázis nemzetközi hitelekről és támogatásokról

A nemzetközi pénzintézetek által a közép- és kelet-európai, valamint a közép-ázsiai térségben 1991 óta finanszírozott beruházások adatait tartalmazó, több szempont szerinti keresésre alkalmas adatbázist készített és tett közzé a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat a http://www.bankwatch.org honlapján.
Az adatbázis az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), az Európai Befektetési Bank (EIB), a Globális Környezetvédelmi Alap (GEF), a Világbank Csoport, az Európai Unió ISPA és PHARE programja, valamint a Trust Fund for Bosnia and Herzegovina (Bosznia és Hercegovina újjáépítésére a Világbank által létrehozott letéti alap) támogatásában megvalósult, illetve kivitelezés alatt álló projekteket tartalmazza. A beruházások költségei USA dollárban és euróban szerepelnek a táblázatokban. A jelenleg 3600 tételből álló adatbázisban a keresőrendszer a következő szempontok szerint segít eligazodni: célország, szektor, alszektor, finanszírozó intézmény, a hitel jóváhagyásának éve, a projekt neve, kulcsszavak, illetve forrás.
A hálózat reméli, hogy folyamatosan frissítendő adatbázisával minél többek munkájához nyújt hasznos segítséget.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.