kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Pályázat akciótervre

Az ENSZ Környezetvédelmi Program Magyar Nemzeti Bizottsága (UNEP Magyarország) a Környezetvédelmi Minisztérium támogatásával versenyt ír ki általános iskolások számára: Az iskolák 4 fős csapatokat indíthatnak a 3—4., 5—6. és 7—8. osztályos korcsoportokban.
A pályázat tartalma egy helyi vonatkozású akcióterv, mely a környezet védelmét szolgálja, anélkül, hogy "pénzbe" kerülne. A nevezőktől olyan ötletet várunk, amely a szokásaink megváltoztatásával, kevés odafigyeléssel, tudatos viselkedéssel tud, kíván eredményt elérni. Állapotfelmérést (környezeti állapotot leíró adatok gyűjtését vagy mérését) és javaslatot is tartalmaznia kell a pályázatoknak.
A következő témákban lehet nevezni:
A. Vizeink és élőlényeinek védelme
B. Levegőt! — mindenkinek
C. Erdők-mezők-szeméthegyek
D. Ma még láthatod(?) — veszélyeztetett élőlények
Nevezési határidő: 2002. április 22., a Föld Napja
Az eredményeket nagy nyilvánosság mellett ismertetnénk, mely a pályamunka témáját és a gyermekek és oktatójuk bemutatását is jelentené.
Eredményhirdetés és a díjak átadása: 2002. június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon, a UNEP Magyarország éves ülése alkalmával.
A győztes csapatokat vendégül látja az UNEP Magyar Nemzeti Bizottsága a Környezetvédelmi Világnap alkalmával rendezett gálaebéden, ahol átvehetik ajándékutalványukat (fejenként 3—5 ezer Ft).
További felvilágosítás: Márkus Eszter, projektvezető, eszter@emla.hu



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.