kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Miként érhetjük el, hogy tényleg megvalósuljanak az ajánlásaink?

Miként érhetjük el, hogy tényleg megvalósuljanak az ajánlásaink?
Azt tervezzük, hogy ezt a kiadványunkat hamarosan megküldjük a budapesti főpolgármester-jelölteknek, a kerületi polgármester-jelölteknek és a Fővárosi Közgyűlés képviselő-jelöltjeinek. Eljuttatjuk nekik a következő oldalon található szerződéstervezet is, amelyet aláírva vállalhatják, hogy megválasztásuk esetén minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy az Ajánlások Budapestért-ben leírtak megvalósuljanak. (Természetesen az általunk javasolt megoldástól eltérő kötelezettségeket is vállalhatnak, és a szerződésben ezt jelezhetik.) Amennyiben aláírnak egy ilyen szerződést vagy egyéb módon kötelezettséget vállalnak, akkor azt számon is lehet kérni rajtuk. Ha nem írják alá, az is jelzésértékű lesz a választópolgárok számára. (A szerződéstervezet 6. pontjában nem az összeg nagysága a lényeges. Ennek a pontnak a beiktatásával a jogászok véleménye szerint jóval nagyobb az esélye, hogy a bíróság érdemben foglalkozik majd az üggyel.)
Anyagi és szervezési okokból arra nincs lehetőségünk, hogy ezt a kiadványunkat a kerületi képviselőjelölteknek, illetve a szomszédos települések jelöltjeinek megküldjük. Bízunk benne, hogy egyre több civil szervezet fogja a helyi viszonyok ismeretében kidolgozni az adott településre vagy településrészre vonatkozó ajánlásait, és azt megküldi az érintett polgármester-jelölteknek és önkormányzati képviselőjelölteknek, felajánlva nekik a szerződéskötés lehetőségét.
Egyúttal kérünk mindenkit, hogy írja meg észrevételeit ajánlásainkkal kapcsolatban. Örömmel fogadunk támogató nyilatkozatokat, amelyek sokat segíthetnek az Ajánlások Budapestért széles körű elfogadtatásában.

>>> TovábbJELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.