kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A közös autóhasználat főleg a fiatalok körében népszerű


A képen látható „aranytojást tojó” csodaállattal hirdeti magát a brémai autókölcsönző vállalkozás. (Aki felkeresi a honlapjukat, ugyanezt a figurát láthatja táncolni, zenei aláfestéssel.)
A kölcsönzésre váró autókat és a chipkártya-kezelő, kulcsokat tartalmazó dobozt jól megközelíthető tömegközlekedési csomópontokban helyezik el. A kölcsönző közösség tagjai a többfunkciós chipkártyával intézhetik a gépkocsi kölcsönzését, és a rendszertől függően még más szolgáltatásokat is igénybe vehetnek. A módszer előnye, hogy kb. száz gépkocsival 2400 háztartás szállítási gondjait meg lehet oldani. Az egyén számára elmarad a karbantartás, az ellopástól való félelem, a szervizelés macerája stb. A társadalom pedig nemcsak a gépkocsik számának csökkenésén nyer, hanem azon is, hogy a választék kizárólag alacsony fogyasztású, korszerű, biztonságos és kevésbé szennyező autókból áll. „Mert megérdemeljük!”

Beliczay Erzsébet


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.