kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Linkajánló

Kik a városjárók? Egy szabad kis közösség, amely főleg idegenvezetőkből és lokálpatriótákból áll össze. Céljuk, hogy jól érezzük magunkat a városaink adta környezetben, kihasználjuk a városi lét előnyeit, kutassuk és bemutassuk lakóhelyünk múltját és jelenét. Olyan nyitott fórumot akarnak létrehozni, amely a városi életformákat és azok gazdasági, társadalmi és kulturális közegét kívánja bemutatni. Mindenki részt vehet benne, akinek gondolata van Magyarország városinak múltjáról, jelenéről és jövőjéről, szeret publikálni, beszélgetéseket és kiállításokat szervezni, vagy sétákat vezetni.
Milyennek látják a városi életet? A város számukra olyan életteret jelent, amelyben nemcsak a munkalehetőséget, az otthont, a biztonságot találjuk meg, hanem a szabadidő hasznos eltöltését és a kulturálódás különböző formáit is. Tudatosan (ki)használva a nagyváros adta lehetőségeket és együttműködve a többi emberrel, mindnyájunknak esélye van egy minőségében jobb élet megteremtésére. Minden város egyben kulturális központ is. Az ott élt nemzedékek által felhalmozott tudás és a kialakított életformák ráhagyományozódnak a következő nemzedékekre. Ehhez lehet passzívan és aktívan is viszonyulni. Az aktív viselkedés magában foglalja az épületekben, a múzeumokban, az irodalomban és az emberek viselkedésében meglévő kulturális értékek megismerésének a vágyát.
2005. március 15-én bejárják a pesti forradalom és a későbbi szabadságharc pesti és budai helyszíneit!



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.