kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Az autómentes városokért

Nemzetközi konferencia
Ötödik alkalommal kerül sor az „Autómentes Városokért” című nemzetközi konferencia megrendezésére. Idén Prága és Berlin után Budapest ad otthont az eseménynek július 18–21 között. A konferencia rendezési jogát ez alkalommal ugyanis a Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub nyerte el az Autómentes Világhálózattól (World Carfree Network). A konferencia sorozat célja a városi gépkocsiforgalom mérséklése és az emberibb városi élettér kialakítása. A budapesti rendezvényre 200 hazai és külföldi szakembert, döntéshozót, civil szervezeti aktivistát várnak.
Július 19-én és 20-án a budapesti Új Városházán szakmai programokra kerül sor. A konferenciát Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes és Bánsági György, a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának elnöke nyitja meg. Az előadók között olyan neves személyiségek találhatók, mint Hermann Knoflacher professzor a Bécsi Műszaki Egyetemről, Oscar Edmundo Diaz, Bogota világhírű közlekedésfejlesztésének irányítója, Max Herry, a közép- és kelet-európai közlekedés valódi költségeiről végzett OECD-kutatás vezetője, Walter Hook, a New York-i Közlekedés- és Fejlesztéspolitikai Intézet igazgatója és a neves dán várostervező, Jan Gehl professzor.
Július 18-án és 21-én a résztvevő civil szervezetek ismertetik tevékenységüket, tapasztalatot cserélnek egymással és egyeztetik terveiket. Július 22-én pedig az Autómentes Világhálózat közgyűlésére kerül sor. Ezeknek az eseményeknek a helyszíne a Budapesti Műszaki Egyetem lesz. A konferencia hetének előadásai utcai rendezvényekkel, figyekemfelkeltő eseményekkel egészülnek ki a Zöld Fiatalok szervezésében.
A rendezvény támogatói a Budapesti Műszaki Egyetem, a Fővárosi Önkormányzat, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal, a Nemzetközi Visegrádi Alap, az Ökotárs Alapítvány és az Európai Bizottság Phare programja.
Bővebb felvilágosítás a http://www.levego.hu honlapon található, illetve a 266-0854-es telefonszámon kapható.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.