kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Méregzsák

A szép bőr titka

Az emberek általában túl sokat várnak a szépségápoló-szerektől, nagyon gyakran hiányzó önfegyelmük pótszereként vásárolják azokat. Aki vigyáz a bőrére nem vásárol össze-vissza, nem dől be a reklámoknak, megfelelően informálódik és a saját érdekei szerint választ a kozmetikumok közül. A reklámok között egyáltalán nem könnyű eligazodni. Tévhit, hogy a jó minőségű krémeknek ára van. Másik tévhit, hogy annál jobb egy készítmény, minél több összetevőből áll. A termékek csomagolásán feltüntetett anyagok nagy része ugyanis csupán segédanyag (konzerválószer, emulgálószer, adalékanyag, színezőanyag illat stb.), amelyek felelősek lehetnek az allergiás reakciókért. A tapasztalat szerint a bőr jobban tolerálja az illatmentes, a szintetikus emulgáló- és konzerváló anyagoktól mentes emulziókat.
Sokszor nem a krémen múlik, hogy a várva várt hatás elmarad. A bőrünk fonnyadttá válik, ha nem iszunk eleget (2 liter folyadék naponta). Ahhoz, hogy a krém optimálisan felszívódhasson a száraz érzetű legfelső szarurétegeket el kell távolítani (peeling, bőrradír). Ne felejtsük el, hogy a bőr állapota házilagosan, az éléskamrában található szerekkel is javítható, szépíthető.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.