kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Citrom-díj


A Mobilitási Hétre való tekintettel egy primitív, figyelmetlen gépkocsivezetői magatartást tüntetünk ki a díjjal: a gyalogosok elsőbbségének semmibevételét. A kijelölt gyalog-átkelőhelyeknél várakozó gyalogosokra vagy a járda meghosszabbított vonalán áthaladni kívánókra a hazai vezetők döntő többsége fittyet hány. Forgalmasabb időben 10–12 kocsi közül jó, ha egy jobbérzésű akad, aki megkönyörül a várakozókon. Esőben még rosszabb az arány. Csak találgatni lehet, hogy mi az oka annak, hogy az udvarias vezetés nem gyűrűzik be a nyugati gépkocsik számának dinamikus növekedésével egyidejűleg.
Reménykedem azonban, hogy itt is előbb-utóbb szemléletváltás következik be, mint a kutyásoknál. Néhány éve még különcnek tartották, kinevették azokat, akik felszedték a kutyájuk után az ürüléket. Hála a kampányoknak és az ingyen osztogatott zacskóknak, mára érezhetően nőtt a kulturált kutyasétáltatók aránya.

Nevelési céllal helyezzünk ki a zebráknál nyalókával és frissítővel teli rekeszeket a kutyazacskók mintájára, hogy megálljanak az autósok?

Beliczay Erzsébet


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.