kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
HOVÁ TŰNIK?

A korrupció nyomán minden évben száz milliárd forint vándorol törvénytelen úton magánzsebekbe, pártkasszákba és egyéb helyekre, „megolajozva” bizonyos folyamatokat. Ez egy olyan téma, amely egyszerre megfoghatatlan és annyira szerteágazó, hogy csak bizonyos területeit tudtuk körbejárni. Az Interjú rovatban megszólaltattuk a korrupció egyik legjobb ismerôjét, a vám-, és pénzügyôrség rendészeti fôigazgatóját.
Jávor István fotómûvésznek köszönhetôen Fotóalbumunkba a régi pesti zsidónegyedrôl gyûjtöttünk össze impozáns képeket, hogy bemutassuk, milyen gyorsan tûnhet el egy patinás, Európában egyedülálló, hangulatos városrész, egy életmód utolsó várostörténeti emlékeivel együtt a helytelen, jogtalan és korrupciógyanús városvezetôi döntések nyomán.
Boldogság – mindenki erre vágyik, ezt keresi élete végéig, vagy örül, ha néhány percig átélheti. Angol tudósok mohón kutatják a boldogság titkát, hogy aztán a politikusok orra alá dörgölhessék az eredményeket, amelyek szerint egyre boldogtalanabbak a gazdag britek. A Kitekintô rovatban ismertetjük azt a képletet, amely alapján – egyes kutatók szerint – bárki kiszámíthatja, mennyire boldog.
Fiatal mûvészek fûbe nyírt képekkel, ún. land art mûalkotásokkal hívják fel a figyelmet a fogyatkozó zöldfelületekre. Egy ilyen „fûalkotás” díszlik a címlapon, ahol Bukta Imre festô, szobrász, performer puskával vadászik a korruptakra – legalábbis mi így látjuk. Egy figyelemre méltó képzômûvész csoport, a BÖRKE vezetôjével készült Portrénkat ajánljuk figyelmükbe.

Varga Judit


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.