kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
KIADVÁNYOK

Budapesten vonattal

Modern intermodális csomópont vagy kellemes kis állomás hársfákkal, padokkal, ivókúttal?
A helyi lakosok döntésétôl is függ. A környezetkímélô elôvárosi vasúti közlekedés ismertetése mellett ebben is igyekszik segíteni a Magyar Közekedési Klub másodízben megjelenô füzete. A 3500 példányban megjelent kiadvány bemutatja Budapest 11 vasútvonalát, 41 állomását, megállóját, és a fôvárosba befutó HÉV vonalakat. Emellett a vonaton utazók jogairól is tájékoztatást ad. A 44 oldalas füzet az utóbbi félév változásait is feltüntetô színes térképmelléklettel, az állomásépületek fotóival térítésmentesen kapható a Károly krt. 3/a III. em. 2. sz. alatti irodánkban.
Uniós környezetpolitika

Közös környezetpolitikáját az egyesült Európa 1973 óta fejleszti. Azóta körülbelül 300 uniós környezetvédelmi jogszabály látott napvilágot. A Lélegzet Alapítvány kiadványa közel harminc, jelenleg vitatott vagy a közelmúltban elfogadott uniós jogszabályt, jogszabálytervezetet foglal össze, kiemelve a környezetvédõk elvárásait. A legtöbb tervezet jelenleg tárgyalás alatt van, ezért még adott a civilek lehetõsége a jogszabályok befolyásolására, javítására. A kiadvány mellékletében készítettünk egy rövid összefoglalót a civil szervezetek számára, közvetlenül Brüsszelbõl megpályázható uniós forrásokról.
A füzet letölthetô a http://www.levego.hu/letoltes/kiadvanyok/unioskornyezetpolitika.pdf címrôl. Nyomdai megjelenése a közeljövôben várható.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.